Böcker

I november kommer den nya boken ”Outstanding in the middle” av Birgitta Sjöstrand. Den ger mellanchefer tips i 7 olika områden.

E-boken:

Hur du bygger effektiva team

Bokomslag till e-bok

Grupputveckling på Personalmötet eller APT (ArbetsPlatsTräff) ger både hållbar arbetshälsa och gör er till en attraktiv arbetsgivare. Konflikter på arbetsplatser med sjukskrivningar till följd eller tjafs som tar tid från verksamheten kostar mycket, både i humankapital och i pengar.

Idén till e-boken fick Birgitta när hon jobbade på en kommuns HR avdelning. Cheferna har ont om tid och de behöver ofta hjälp att bygga effektiva och konfliktfria team.

I e-boken kan man läsa om grupputveckling och varje kapitel beskriver en övning man kan göra med sin grupp på t.ex. APT/personalmöte. I slutet av varje kapitel finns powerpoint liknande bilder med övningarna, att visa på väggen för gruppen. Det gör boken enkel att använda och spar tid för chefer som inte behöver inte göra egna PPT. Det finns 12 kapitel = 12 övningar + några bonusövningar. Jobbar man med gruppens utveckling får man större engagemang, arbetsglädje och effektivitet, färre sjukskrivningar och mobbing försvinner. Teorierna i boken bygger på Susan Wheelans forskning. Boken är till för chefer och HR och gör sig lika bra i ledningsgrupper som i enhetsgrupper.

Köp på bokus eller adlibris

Referens:

Det är mycket innehåll och många tips, det är bra då man kan välja vilken övning som passar bäst i just min yrkesgrupp, det jag tänker för egen del att jag som chef behöver vara ordentligt påläst och trygg i vissa övningar medan andra övningar är lättare. Det är bra då boken kan passa olika chefer också. Den är också intressant då Birgitta skriver om egen erfarenhet t ex nä en grupp filmat sina varför och vilket resultat det blev. Fint med ppt bilder. En rolig bok att slå upp i det man söker för tillfället. Den blir liksom inte tråkig då hon växlar med bakgrundsfakta, egna erfarenheter, övningar osv. Jag kommer absolut använda den i mitt arbete!!”

Iris Fichter von Eichwald, Enhetschef Sigtuna Kommun

E-bok hos Bookboon

 ”Presentera bättre – på ett lättare sätt”   Ladda ner och köp här.