Om företaget

Vision, passion och mission

Inre styrka ABs vision är att genom utbildning, föredrag och coaching lyfta mellanchefer, chefer och nyckel-medarbetare hos företagskunderna till sin högsta potential, jobba med lönsamhet och innovation inom utbildningsområdet samt ha kul och njuta av resan.

Passionen är att hjälpa företag, organisationer och framför allt människorna som jobbar där till utveckling och bli sina bästa jag, så ofta som möjligt. 

Missionen är att hjälpa chefer på alla nivåer att bli bra förebilder med mod, bra verktyg, välja sitt humör varje dag och erhålla stor inre styrka.

Birgitta Sjöstrand, VD för Inre styrka AB  jobbar i ett nätverk av duktiga människor med spetskompetens inom områden: ledarskap, kommunikation, stresshantering och mental träning. Alla har NLP utbildning och lång erfarenhet från näringslivet. Företaget ägs och drivs av Birgitta Sjöstrand. Sedan juni 2015 ligger kontoret i Sigtuna. Vi jobbar mest i Sverige och också till viss del i Europa. Språken vi jobbar på är svenska och engelska.

Nöjda kunder:

Axis i Lund, BNP Parisbas Cardif Göteborg, Danvikshem, Sigtuna kommun – många olika förvaltningar, Speak First, Electrolux, King, Magna International, Solenis GmbH, HSB Stockholm, Forsen projekt, Sweco, Sportamore, Täby Kommun, Danderyds kommun, SCA Treasury, LRF Konsult, RCO Security AB, Roda Management, Vårdassistans AB, Botkyrka byggen, Malmö kommuns kulturförvaltning, Södertälje kommun miljöförvaltning, Kinnarps, m fl.

Några referenser:

Om du arbetar med förändringshantering rekommenderar jag Birgitta. Hon får hela gruppen med sig och kan på ett mycket utförligt sätt förklara de olika delarna och faserna av vad en förändring kan betyda för alla inblandade. Hur cheferna ska kommunicera och möta oro. Hur kommunikation ska ske på olika sätt för att öka förståelse och acceptans av förändring. Jag har anlitat Birgitta flera gånger när vi har haft stora förändringar och därmed stärkt och utrustat cheferna för att möta detta. Det har gett goda resultat och de förändringar jag har lett har gått smidigt och gjort med värdighet och respekt för alla inblandade. Om du arbetar med förändring – ta hjälp av en professionell för att göra det så smidigt som möjligt. / Lena Bjuhr Erngren kvalitets- och verksamhetschef Äldre- och vårdadministration Sigtuna Kommun

Under ett år arbetade Birgitta och jag som affärs- och ledarskapsutvecklare i Sigtuna kommun. Under den tiden visade Birgitta ett enormt register över färdigheter och insikter som hon generöst delade. Birgitta har personliga egenskaper som är oerhört värdefulla i alla grupper och jag vill verkligen rekommendera Birgitta till många olika typer av uppdrag, eftersom hennes kunskap sträcker sig över många discipliner. Birgitta tränade chefer så att de inte bara stannade kvar i sitt uppdrag, de fick också ny energi i sitt arbete. Birgitta höll alltid uppskattade utbildnings- och nätverksworkshops med chefer, talanger och personalgrupper i alla förvaltningar. Birgitta har ett öga för både de små detaljerna och det stora övergripande perspektivet som gör henne både lätt att arbeta med och roligt att ha henne runt, och det ger också mycket bra kvalitet på jobbet. /Camilla Uddman, Verksamhetschef Täby kommun

Svea Ekonomi har anlitat Birgitta Sjöstrand gällande säljutbildning och även träning inför presentationer! Hon har ett unikt sätt att utföra sin utbildning och stor kompetens! Därför kan Svea Ekonomi varmt rekommendera Inre styrka AB och Birgitta Sjöstrand. Yvonne Eriksson, Svea Ekonomi

Ett axplock av omdömen av Södertäljes Miljökontors heldag med Birgitta Sjöstrand
”Vi fick med oss bra diskussionsunderlag inför framtida beslut.” ”Vikten av att ha en mötesledare som inte behöver vara samma som driver frågor.” ”Bra med Disneymodellen.” ”Fantastiskt bra kontakt med åhörarna. Vi fick bra konkreta tips och vägledning i tankesätt.” ”Det märks att Birgitta har mycket erfarenhet, hon är tydlig och entusiastisk.” ”Bra att alla på kontoret får diskutera frågan och få samma plattform.” ”Det bästa var att du fick oss att tänka till hur vi arrangerar möten samt väckte en diskussion som legat i dvala.”

Tack för en mycket givande dag. Vi kommer att ändra en del saker för att bli mycket mer effektiva. Bra verktyg och rolig och givande dag.
Malmö kommuns kulturförvaltning

Vår ledningsgrupp hade en utbildningsdag i effektiv mötesteknik med Birgitta Sjöstrand och vi fick många nya tankar och bestämde vissa ändringar i hur vi har våra möten direkt. TACK för bra insikter.
Vårdassistans AB

100 ledare på LRF Konsult fick förmånen att lyssna på Birgitta sista dagen på konferensen. Vi fick lära oss om motivationsskapande och hur vi får med oss personalen i förändringsarbetet. Tack för bra tips och en härlig avslutning på konferensen.
LRF Konsult

“När Birgitta talar lyssnar man med stora öronen. Hon är expert på att nå fram med sitt budskap och en föreläsning med Birgitta är aldrig tråkig”
Johan Hedman, Positionett

”De sex mentala grundbehoven var klart bäst!”, ”Bra variation med tankarna på teamkänsla och hur vi fungerar i gruppen med de olika mönstren var bäst,” ”Att jag faktiskt kan bestämma mitt eget sinnestillstånd!” ”Fokus på målet och inte fastna på hindren.” ”Kommunikationsövningen – hur svårt det är att beskriva så att alla förstår.”
Några av deltagarnas tankar, Svenska Bostäders teamhelg, en eftermiddag

Omdömen från teamet:
”Birgitta hade ett lättsamt sätt att förmedla”, ”Skickligt framfört”, ”Budskapet var lätt att förstå tack vare Birgittas sätt att framföra det”, ”Föredraget manade till eftertanke”, ”Gruppövningarna gav aha upplevelser”, ”Roliga/lärorika gruppövningar- det gällde att både lyssna och förklara”
Föredrag för Fortum Power & Heat AB i samband med team aktivitet

Hej Birgitta,
Nu har jag fått feedback från Nätverksmötet och deltagarna var jättenöjda, bra upplägg och du fick ett bra engagemang i gruppen.
Du gjorde en jättebra workshop och det var kanon!!
Workshop på Dataföreningens nätverk
Ullabritt Sundqvist
Anordnare för Dataföreningen

Föredrag med grupparbete för att få ihop teamen till en enhet och att samarbeta med varandra. Ett utmärkt arbete och vi rekommenderar gärna Birgitta vidare.
Monetar Pensionsförvaltning,

Hej Birgitta, Jag ville bara sända ett stort tack för din insats igår. Du var verkligen helt fantastiskt inspirerande. Har faktiskt aldrig fått så mycket positiv feedback från deltagarna. Du är en mycket övertygande och dessutom underhållande talare att lyssna till (eller vi fick ju faktiskt mer än bara lyssna – förstår faktiskt vad du menar med värdet av interaktivitet). Tack också för alla de användbara verktyg du gav oss.

Rent konkret några faktorer som var bra med dig/ditt föredrag:

 • Du är övertygande och påläst, det blir ytterligare mer övertygande eftersom du refererar till forskningsresultat och gjorda empiriska studier
 • Du är inspirerande, har en enorm utstrålning och är mycket medryckande
 • Du bjuder på dig själv och har glimten i ögat och får lätt med dig även en ”seg” åhörare
 • Du gav många matnyttiga verktyg som konkret kan hjälpa en i ens vardag
 • Du kan konsten att anpassa dig efter tid och rum, och trots en kort stund så lyckades du få fram ditt budskap. Kan helt ärligt inte komma på hur du under dessa förutsättningar skulle kunna ha gjort bättre ifrån dig – helt ärligt. Om ett workshop på Handelskammaren i Stockholm Lycka till med allt och hoppas våra vägar korsas i framtiden. Om det skulle vara någonting som du tror att vi kan vara behjälpliga med, tveka inte att höra av dig!!! Cecilia Andersson

Referenser från utb i Motiverande kommunikation:

Detta är en utbildning som ger dig många nya verktyg. Birgitta är professionell, intressant att lyssna på, spännande, klok och otroligt trevlig och generös. Kunskapen du förmedlade kan jag använda i ALLA relationer, kommunicera med min omgivning, hjälp att förstå mig själv men också andra. Charlotte Wirén Coach

Kursen är strukturerad, metodisk och uppföljande. Birgitta är rolig och kunnig. Det var bra med alla övningar. Viktigt att både lyssna och se! när man kommunicerar, jag kommer inte att kategorisera folk i speciella fack utan att veta kontext längre. Gunilla Hagberg, VD

Jag har lärt mig hur viktigt det är att vara medveten om egna och andras mönster och hur språkvalet inverkar på både beteende och motivation. Lotta Adelstål, Kommunikatör

Jag tog till min mest till och ifrån mönstret. Att problemfokuserade människor bara har ett annat perspektiv. Att man inte kan förvänta sig att de ska köpa en vision rakt av.
Bonnie Roupé Geijer, Entreprenör

Kursen har ändrat min förståelse av min språkanvändning som språkvetare för alltid då jag lättare kommer att förstå hur folk kommer till beslut och hur de tänker genom de ord och meningar de använder. Inari Crol, Språkvetare/informatör/kommunikatör

Jag tycker att det var intressant  med en lite annan vinkling på förklaringsmodeller kring beteende än vad jag är van vi. Framför allt gillade jag avsnittet med om man är till- eller ifrån-person. Där fick jag många aha-upplevelser. Jag tycker också att det var bra att hela tiden tvingas tänka utifrån vilken kontext beteendet uppstår i – att man kan handla olika i olika kontext, inte att man är på ett visst sätt. Helena Dahlin, Rektor

Birgitta sätter strålkastaren på våra egna och andras mönster, på ett inspirerande, entusiastiskt, avdramatiserande och sist men inte minst underhållande sätt. Allvar och humor blandas på ett sätt så att fokus förstärks. Det bästa med utbildningen var helheten. Du går igenom olika beteendemönster som efterhand växer till en helhet.
Teorin blandat med de praktiska övningarna. Övningarna med de andra deltagarna som bollplank, genom att se deras mönster blev upplevelsen av sina egna mera tydlig.
Håkan Pettersson, NLP Master Practitioner

LAB Profilen erbjuder ett enkelt redskap för att förstå hur man pratar med människor på deras språk. Perfekt för att motivera andra och för att undvika missförstånd. Birgitta är en mästare att använda influerande språk som kan motivera vem som helst. Jag gillar att jag kan förstå beteenden bara genom att lyssna på språket. Annika Törnlind, Inspiratör

Jag kommer att få fler uppdrag tack vare den här kursen. Pernilla Vingårdh, Konsult

TACK Birgitta för en givande & lärorik kurs i ”Motiverande kommunikation”. TACK för din inspiration, din strukturerade pedagogik och inte minst ditt lyssnande. Du är vad du lär ut – vilket är detsamma som trovärdigt, intressant och användbart! Och du Birgitta har verkligen bidragit till att jag nu kan ta ytterligare ett steg på min ”bli-bättre-stege”! Både arbetsmässig och privat. Mildred Stenberg, Egen företagare Mer och mindre,

Referenser från NLP utbildningar:

NLP Diploma-utbildning, deltagare svarade så här om varför andra ska gå NLP Diploma:

 • För mig har det blivit en viktig insikt vad kommunikation innebär, att jag har ett syfte med mitt samtal, att möta motparten på ett bra sätt och att styra och leda samtalet.
 • Få effektiva och användbara verktyg, växa som människa och få utvecklas i sin yrkesroll.
 • Hittat mening med 10 år framåt i mitt liv och kommer att leva 10 år längre.
 • En helt ny värld har öppnat sig då jag fått nya synsätt i alla mina områden inklusive affärsområden och privat.
 • Du får praktiskt öva och reflektera över din vardag.
 • Du får tydliga och riktigt bra verktyg för att kunna leda och/eller coacha andra.
 • Du får praktiska verktyg som landar i både knoppen och kroppen.
 • Mycket snack och mycket verkstad.
 • Handledarna stannar upp när de behöver, stämmer av och tar ansvar. Kunskapen ska landa på riktigt. Jag kände mig sedd hela tiden.

NLP Practitioner utbildningar:

Det är en utvecklande hjärngymnastik som höjer den mentala nivån till självförsörjning! Bra för alla oavsett bakgrund! Satsa på dig själv då får både du och andra dela på utdelningen. Peder Stenson Företagsledare

Du lär dig att med enkla verktyg göra positiva förändringar i ditt liv. Du stärker din självkänsla. Du lär känna härliga personer och du får garanterat flera djupa relationer. Ulrika Sjöving, Marknad-finans, Swedbank

Personlig utveckling på alla plan. Alla kan, och borde gå den här kursen! Om du vill utvecklas, skapa ett ”nytt” liv, träffa underbara människor och ha roligt samtidigt är det här kursen för dig! Kristina Dahlö, Jurist

Den är otroligt självutvecklande. Kursen är superkul. Kursen gör dig modig. Linn Pavelsen, Salesadvisor H & M

En mycket allomfattande kurs i personlig utveckling, som ger kunskaper i livet och i arbetslivet. En målinriktad kurs för den som vill ta huvudrollen i sitt eget liv. Stora kunskaper om människor och kunskaper av olika slag. Sten Lundströmer, Affärsekonom, VD för ESSL

Om du vill ändra ditt sätt att tänka och handla. Att se sin vardag med nya ögon. Hitta möjligheter i varje sekund som man lever. Martin Johansson, Artist/Skådespelare

Man får verktyg som gör livet så mycket enklare! Lär sig lyssna på sin egen inre röst.Att kommunicera med alla människor och bli mer medveten om hur man bemöter människor i olika situationer.Tack för en underbar kurs! Ser fram emot fortsättning. Har haft så roligt och lärt mig saker som kommer att förändra mitt liv. Anna Pavelsen, Restaurangchef

Detta är en kurs där du får fantastiska verktyg för att kunna bli ditt bästa jag. En kurs som är levande, inspirerande, innehållsrik och som jag kan använda mig av dagligen i mitt eget liv, min profession som coach och föreläsare. Vill du ha en bestående förändring i ditt och andras liv- gå denna kurs Chalotte Wirèn, Professionell coach, Beteendevetare och föreläsare

Höjning av livskvalité! Kunskap om dig själv som du kommer ha med dig resten av livet. Om du vill ha verktyg för att hantera livet? Då ska du lära dig detta! Daniel Landeiro Elektriker, handledare APU elever

Birgitta följer en var man är och känner av dagsformen på ett bra sätt. Hon är ett fenomenalt bollplank och leder en i rätt riktning fram till det man vill åstadkomma men inte alltid kan se vägen till. Birgittas stil är att hon är mycket närvarande i sina samtal och sina kurser vilka hon skräddarsyr individuellt efter förmåga och önskat resultat. Värme och humor i kombination med kompetens och bra struktur gör att jag kan rekommendera henne i flertalet roller. Birgitta vill jag ge mina allra bästa rekommendationer. Linnea Keyzer, Coach

Referenser för coaching, finns många, många fler på begäran:

Inte en enda morgon sedan vi sågs har jag vaknat med andan i halsen. Äntligen står dörren öppen och jag kan få frisk luft! Tack! Maria

Birgitta är engagerad. Jag har lärt mig sätta gränser och ramar, att det är ok att tycka olika, att hålla löften till mig själv och att jag är den viktigaste personen i mitt liv. Karin

”Fastnade i livets mysterier, en rad stressande händelser på en gång som korsade min väg, kaos och förvirring uppstod. Är själv utbildad Coach, vet att man måste ta hjälp utifrån.  Min bakgrund gör lätt att jag blir noggrann och kritisk med att känna efter om jag har förtroende för den som skall vägleda mig, särskilt när det är kunskaper jag till en stor del besitter själv. Gjorde en mycket systematiskt undersökning. Fastnade för det jag ville återuppbygga dvs, inre styrka, att det dessutom var NLP inblandat gjorde att jag ringde upp Birgitta Sjöstrand direkt. Noterade vid det samtalet att hon följde mig där jag var och kände att hon kunde lotsa mig på rätt bana på ett lyhört och inkännande professionellt sätt.  Beslöt mig att gå hos henne. Hon gav mig rätt verktyg för rätt tillfälle. Det ledde till det jag var ute efter, inre styrka att ta mig vidare och framåt. Rekommenderar Birgitta Sjöstrand varmt, särskilt då man fastnat och behöver en katalysator. Har idag ett arbete och mår mycket bra. TACK!”  Linn