3 Presentationstips

Oj, du blir tillfrågad att hålla en presentation inför 25 personer om en vecka. Hur reagerar du? Med glädje, skräck, nyfikenhet eller något  annat? Vad skulle det ge dig att hålla den så bra som möjligt? Vad undviker du genom att vara förberedd?

Just nu skriver jag på en e-bok om presentationsteknik för Bookboon. Den kommer ut i vår. Då jag också håller en del kurser i just presentationsteknik, både företagsspecifika och för Roda Management, tänkte jag dela med mig av några tips som du kan ha glädje av. Vi börjar med hur du kan förbereda dig.

Del 1 Förberedelse
1. Vilket är syftet till att du ska presentera? Vilka är åhörarna och vad kan de om ämnet sen innan? Vilka är deras förväntningar? Vad vill du att de ska känna, kunna eller göra när du slutat prata?
2. Vilka fakta gör presentationen intressant och engagerande? Vilka exempel gör ämnet konkret och levande? Finns det något akuellt som binder samman nuet och åhörarnas situation? Vilka egna personliga tankar, upplevelser och känslor ger färg och liv?
3. Fastna inte i powerpoint. Behöver du visa några bilder, gör det. Fundera hur du istället kan visualisera ditt budskap. Jag vill gärna rekommendera min kollega Mia Liliebergs bok ”Låt bilden göra jobbet”. Köp den på Bokus

Lycka till!

Etiketter: