Tre tips för dig som inte trivs på jobbet.

I morse när jag gick första morgonpromenaden med hunden och det var trolskt i skogen och vattnet i Edsviken var varmare än luften och det dansade slöjor av lätt vattenånga, njöt både jag och hunden. Jag tänkte att hunden alltid trivs med sitt jobb. Nosa, söka, lyssna, vifta på svansen och sova.
I dagarna har studier visat att hälften inte trivs på jobbet.

Här kommer tre tips för dig som inte trivs eller har kollegor som inte trivs:

1. För flera hundra år sen kom en resande till ett bygge och såg två stenhuggare. Han frågade den första: Vad jobbar du med? Jag hugger sten, det är dammigt och smutsigt. Han ställde samma fråga till den andra som då istället svarade med ett leende: Jag bygger en katedral som ska stå i tusen år. Fundera på vilken attityd du har på jobbet? Och om den inte är bra som du att den ska vara, hur tänker du ändra den? Och när?

2. Om du nu inte trivs, vad skulle du vilja göra istället? Börja fundera på vad du skulle vilja jobba med och vad det krävs för att komma dit. Gör en plan. Du är ansvarig för ditt liv, ingen annan. Livet är inget genrep, det är skarpt läge, varje dag. Dessutom vet du inte hur länge du har kvar. Varför gå omkring och inte trivas – gör något!

3. Om du nu säger att du inte kan byta eller ändra attityd så vill jag ge dig en fråga att tänka på under helgen. Om du kunde, hur skulle du göra då?

Många trivs inte för att de har chefer som är mindre bra. Företag lägger ganska mycket pengar på att utbilda sina chefer och det gäller att upprätthålla motivationen emellan utbildningarna. Det är viktigt för alla inte bara chefer att jobba med sitt personliga ledarskap.

Vi vill väl alla trivas på jobbet och med livet precis som hunden.

För gratis filmer i personligt ledarskap titta här: http://www.leadershipforlife.se Skriv din e-postadress, jag ger den inte till någon annan så vad väntar du på? Nya filmer kommer under november.

Bästa hälsningar
Birgitta