Vilka sanningar styr ditt liv?

Vi har en massa sanningar och övertygelser som styr oss. Ofta är vi inte ens medvetna om vilka det är. Det kan vara livsregler vi fått med oss från föräldrar, släkt och vänner. Saker vi tror är sanna, fast synar vi dem kanske det inte är så.

Själv trodde jag mycket länge att bara jag jobbade hårt och gjorde mitt bästa, så skulle jag få bättre jobb och högre lön. Det stämde inte alls visade det sig. Jag fick byta sanning när jag var 25 år. Det var inte helt lätt. Vad tror du om jobb och pengar?

Jag fick alltid höra ”Pengar växer inte på träd”, mina föräldrar unnade sig inte något extra med guldkant, när jag var liten. Ingenting fick slösas bort och fick vi en glass vid enstaka tillfällen var det att välja från den understa raden, där de billigaste glassarna fanns. Slösa var fult och spara var fint. Jag kan fortfarande känna ett stygn av det här när jag köper något riktigt fint, lyxigt eller dyrt till mig själv.

En annan sanning många av oss lever efter är om inte hela Jantelagen så i alla fall delar av den. ”Du ska inte tro att du är något.” Vi är många många som är medlemmar i ”Vi som sparkar på oss självas förening” ibland är vi till och med ordförande eller åtminstone i styrelsen. Det gäller att gå ur! NU! Vänta inte. Det är så lätt att hitta fel med oss själva och det vi gör. Vad skulle hända om du istället ältade det du gör rätt? Det du gör bra? Tala om för dig själv att du är fantastisk och var nöjd med dig själv.

Istället för ”finn fem fel” ”finn fem rätt” och njut av att du är du och att du gör så gott du kan. Titta över dina sanningar, kanske du finner att du vill byta dem. Det är kanske precis det du vill fokusera på under 2016. Du vet ju att det du fokuserar på växer. Vad vill du ska växa nästa år?