Den BH-lösa kvinnan.

En söndagsmorgon för ett tag sen drog jag undan gardinerna i sovrummet i övernattningslägenheten utanför Stockholm. Utanför i trädet hängde en BH modell större. Den lyste vit i grenverket och jag undrade hur den hade kommit dit. Kvällen innan hade jag i och för sig hört en fest. Den äldre granndamen ondgjorde sig över BHn som hängde precis utanför hennes vardagsrumsfönster. Den där BHn upptog mycket av hennes fokus och tid.BH

Det kan ju vara så där att något händer och vi lägger massor med fokus på det. Det är något som irriterar oss och som vi inte kan släppa. Vi kanske börjar älta det med vänner och bekanta eller på jobbet. Andra runt oss tycker att det är mindre kul och försöker få oss på annat humör.

Runt det som händer oss finns något vi kallar för ram och vill vi ändra tänk får vi helt enkelt ändra ramen. Göra en omramning kring händelsen.

På Södermalm i Stockholm finns en hel massa gator som är enkelriktade och det är ibland lite utmanande att hitta utan GPS. När jag åkte bil med en väninna som inte hittade dit vi skulle, satt jag med min mobil och skulle få upp mobilGPSen då en taxichaufför började tuta argt precis bakom. Väninnan blev stressad och det hjälpte inte alls. Då tänkte jag att jag behövde hjälpa henne att göra en omramning snabbt som attan. Jag sa: ”Den där taxichaffisen fyller nog år idag. Så som han tutar måste han fylla jämnt. Han fyller nog 50!!” Min väninna slappnade genast av och vi hittade fram.

Vad pockar på uppmärksamhet hos dig som du INTE vill ha? Och hur kan du ramändra?

Min granndam skrattar nu gott åt BHn, hon ser en BH-lös lycklig kvinna springa omkring. Och BHn, den hänger fortfarande kvar!

Ha det bäst
Birgitta