5 tips för att bli högpresterande

Vi vill alla vara våra bästa jag, inte bara ibland eller när vi behöver kraftsamla för en engångshändelse. Vi vill leva och behålla vår fulla potential, för att nå och upprätthålla en hög prestanda över tid. Här får du fem av mina bästa tips:

1. Tydlighet: De som lyckas vara högpresterande över tid har en ovanlig klarhet om tre saker:

  • Vem de är
  • Vad de vill
  • Hur de avser att kommunicera och interagera med andra människor.

Genom att veta dessa tre saker, kan de vara sanna sig själva och sin avsikt. Utan tydlighet, finns det inget sätt du kan nå ditt bästa jag. Med tydlighet du är fokuserad och gränslös.

2. Energi: För att kunna höja sig till sitt bästa jag, krävs sätt att generera ökade och ihållande nivåer av energi genom utbildning, disciplin och fokus. Man kan bokstavligen känna energin på de som lyckas eftersom de har blivit närvarande, levande och är starka genom deras val, näring, och träning.

reached_target_celebrate_300_clr_11150

3. Mod: De med en stark inre styrka är mer benägna än andra att tala för sig själva och att ta större risker och djärvare åtgärder. De är avsiktligt modiga, de vet att deras beslut och handlingar bygger en karaktär som antingen är svag eller stark. Deras mod hjälper dem att komma framåt eftersom, när alla andra slutar vid de första tecknen på kritik, svårighet eller risk, stövlar de på.

4. Produktivitet: De som är sina bästa jag producerar helt enkelt mer på samma tid som alla andra. De får in erfarenheter djupare än andra och de blir mer effektiva och produktiva. Det är därför de snabbare kommer framåt. Hur blir de mer produktiva? De har mer klarhet, energi och mod!

5. Inflytande: De som satsar på att bli högpresterande och sina bästa jag är bättre på att ta människor, dvs de ger andra mer tid, uppmärksamhet och omsorg. Resultatet blir att andra människor beundrar, respekterar och hjälper dem. Deras vänlighet och generositet drar in människor och ofta hjälper det dem till ledande positioner. De tenderar helt enkelt att vara exceptionellt omtänksamma, bra och fullt bidragande människor. Den viktigaste lärdomen jag har lärt mig är att högpresterande inte föds; de är betingade av vana och träning. Om du vill bli en av dem, börja träna och finslipa de här fem områdena.

Lycka till!

Birgitta